fredag 1. oktober 2010

NIB-UTFORDRING - LOPPIS!!

NIB utfordringa i Oktober er LOPPIS - nok et tema som faller innenfor min ekspertise hehe... Mitt bidrag er derfor et fotografi tatt hjemme hos oss av fotograf Morten Uglum for Aftenposten - noen av dere husker kanskje denne artikkelen fra vårt gamle hjem? Da husker man også beskrivelsen av hvordan jeg og mannen min praktisk talt hopper opp i containere på vår leting etter lopper!


Verdt sin vekt i gull: Den koselige hyllen fant jeg på et loppemarked i Polen og er loppis-favoritten! Det var kjærlighet ved første blikk og den ble dermed med meg under armen på både togtur, båttur og trailerhaiking hele veien hjem til Oslo! Div. bokser fra div. loppemarkeder og bestemor - og de pastellfargede boksene fra Cadbury (sjokolade) er kjøpt i New Zealand!

... men siden vi har så mange "skatter", må jeg nesten også introdusere noen flere gull-funn, både fra det nye og det gamle hjemmet:


Fullstendig loppis: nattbordene (som vi har to av) spottet mannen fra vinduet i en container og ble frisket opp med ny maling og nye håndtak. Venice de milo statuen (Nå: smykkestativ) kjøpte jeg på yndlingsloppisen "Lord Nelson" i Strømstad for drøye 30 kroner og den finfine boksen er kjøpt på et lokalt loppis i New Zealand.


Hellig rom: denne søte vasen og den fantastiske lille rammen med bildet av jesus er nok noen loppis funn fra søta-bror som har fått lov å pryde vårt nyoppusede bad - leilighetens helligste rom!


Godt og blandet: Moderne pop-kunst møter genialt loppisfunn av en kiste (også fra Strømstad loppis), møter orientalsk vannpipe fra Istanbull. (fra vår gamle leilighet)


Kjærlighetsbenken: nok et containerfunn: denne lå forsømt i en container på bislett og vi ble selvfølgelig tatt på fersken av gamle bekjentskaper mens vi stod godt plantet oppi dynga (nærmere bestemt eksen og ekssvigerfar) - *flaut* - men benken den ble med hjem! Et av mine yndlingsfunn - nå flyttet til hytta i Sverige.


Piken med perleøredobbene: ble med meg hjem fra søndagsmarkedet på Grünerløkka og fikk selskap av container-funn-skjenk, og lykt og vase fra loppis i Strømstad! (fra vår gamle leilighet)


Best finds: elsker gamle trekasser - flotte for oppbevaring av f.eks. ved. som her :) (fra vår gamle leilighet) ... Også Sist men ikke minst: min elskede bambi som syntes i headeren min og som er kjøpt fra New Zealands svar på ebay: trademe.co.nz - love itDette ble et laaangt innlegg, og mye mer enn bare et konkurransebidrag! Siden jeg har mistet minne-brikken til kameraet har jeg måttet gå til leting i arkivet: Den nye leiligheten er nesten strippet for loppis-funn, mens den gamle bugnet over av disse og nå føler jeg meg litt revet av nostalgi! Mon tro om flere av de gamle gjenstandene må opp av kjelleren og frem i lyset, enda vi jo har bestemt oss for å kjøre litt mer minimalisme og moderne stil.. hmmm... ???

16 kommentarer:

 1. Så mange søte lopper! Venus de Milo (eller Venus fra Milo på norsk da) er flott! Jeg så originalen i Louvre i sommer, hun er kjempestor og over 2000 år gammel! ( http://no.wikipedia.org/wiki/Venus_fra_Milo ) Det passer godt å ha henne på soverommet, for Venus er jo selve kjærlighetsgudinnen! Jeg har en liten reproduksjon jeg også, kjøpt i Roma. Hun står på badet. Jeg eeeelsker bambifiguren din! Håper jeg finner en maken på loppis en gang! God helg!

  SvarSlett
 2. Mange fine ting du har! Likte veldig godt de pastellfargede boksene dine. God helg!

  SvarSlett
 3. Mange fine ting du har!

  Ønsker deg en flott helg med hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 4. Mye flotte bilder her
  Legger meg som følger hos deg

  SvarSlett
 5. Nydelig! Herlige farger i første bildet. Og jeg er veldig glad i slike kasser som du oppbevarer ved i! Lykke til i utfordringen!

  SvarSlett
 6. SÅ mye lekkert! Her var det mye fint å studere for en loppis-novise som meg :)

  SvarSlett
 7. Her var det kjempe mange flotte loppis funn!! Jeg falt helt for kista de!! De var råstilig:)

  Lykke til i utfordringen!

  Klem

  SvarSlett
 8. Den hylla var utrolig søt!!! Skjønner godt at dette er din store favoritt ja :)

  SvarSlett
 9. Mange herlige lopper å finne her :)) Digger bambien og Venice de Milo statuen :) får vel finne fremfavorittloppene mine og slenge meg ned påutfordringen - moro altså! Mandagsklem fra Yvonne

  SvarSlett
 10. Mange herlige lopper ja. Det er ikke lett å kjøre minimalistisk når man har så mange flotte ting som bare skriker etter å komme frem. Prøver å bytte ut litt selv, men min "loppefavoritt" får alltid stå framme. Noe får jo litt spesiell behandling iblant. ;)

  SvarSlett
 11. Hylla var vel vedt innsatsen tenker jeg...den er SÅ spesiell. Boksene er fargerike og flotte. Alt i alt en av favorittene blandt alle skattene jeg har klikket meg innom.

  SvarSlett
 12. Gratulerer med å være blandt finalistene på nib-utfordringen!!! Liker bildet ditt så bra!! Nydelig!!! Lykke til!!

  SvarSlett
 13. Takk Gul Hverdag, så vidt jeg husker var jeg førstemann ut til å kommentere ditt bilde, visste det ville komme til finalen ;) lykke til!

  SvarSlett
 14. Hei :) Den hylla med boksene datt jeg pladask for altså :) Stemmer på deg på NIB :)
  Ha en god dag!

  SvarSlett
 15. Å så mange fine ting! Jeg elsker loppis også:D

  Love Despite color

  SvarSlett