onsdag 2. februar 2011

NIB utfordring: oppbevaring!

For dere som ikke vet det bodde vi tidligere i verdens mest sjarmerende lille leilighet i et gammelt trehus i en bakgård her i vibes gate (holder oss til en og samme gate, hehe, derav navnet på bloggen). Leiligheten var fantastisk men bød på noen oppbevaringsutfordringer med sine skarve 32 kvadratmeter! Vi er mildt sagt eksperter på smart oppbevaring og å bo trangt!

Her er noen av løsningene vi konstruerte:

(Foto: Morten Uglum. Bildet er tatt i vår gamle leilighet for en sak for Aftenposten Leve - brukt med tillatelse!)

Tomrommet under senga er en fantastisk oppbevaringsmulighet, særlig for de som liker å sove litt "høyt". Elsket å krype opp i sengekroken og kurvene under er 60 dype så de gir rom til mye klær! Et fullverdig garderobeskap! (vi har faktisk gjentatt suksessen under gjestesenga i den nye leiligheten!)

Vi brukte det samme hyllesystemet når vi pusset opp badet og gangen i samme leilighet og plasserte like så greit både vaskemaskin og tre sett med kurvhøyder under en 80 dyb benkeplate - skult bak lingardin! Dette ble redningen når to personer skal boltre seg på få kvadrat, og vi var super fornøyde med resultatet! Hyllesystemet er fra Elfa (slagord: "Everything can be organized") og fås blandt annet kjøpt på maxbo og smartclub - er ganske sikker på at man kan få lignende løsninger fra ikea!(dårlig bilde, men her sees løsningen - og skittentøyet! - før gardiner!)
Flotte kurver med lokk fra åhlens gir god oppbevaring og har blitt med oss videre til badet i den nye leiligheten! ... skal se om jeg ikke entrer konkurransen med noen bilder derfa også, om jeg rekker å finne frem kameraet og knipse noen bilder i tide!!!!

Bli med i NIB-utfordringen her

12 kommentarer:

 1. Utrolig stilig altså Mari! Fortjener en finale plass. Lykke til ;-)

  SvarSlett
 2. Så flinke dere er! Har desverre rammemadrass, ellers hadde jeg lett kopiert kurver under sengen ideed!

  SvarSlett
 3. Veldig lur løsning! Legger meg til som følger og gleder meg til å følge innleggene dine!:)Klem Eli

  SvarSlett
 4. Fin fin organisering den under senga der! Kompakt living må vel være betegnelsen når to skal få plass på 32 kvm;) Fine!

  Maya

  SvarSlett
 5. Ella: dette er en rammemadrass! Vi har limt sammen to mdf plater, sparkla og malt hvit og deretter skrudd til rammen på rammemadrassen som bein ;)

  SvarSlett
 6. Hei og takk for hyggelig kommentar! Skoskapene er kjøpt på Bohus. De heter Berlin og finnes i hvit, rød og svart.

  God helg :o)

  SvarSlett
 7. I love it!

  det er så genialt med sånn frigjøring av plass. Det blir fint, ryddig og praktisk!

  Tar med meg det når vi en dag flytter..:)
  Takk for inspirasjon

  klemmer
  Eldrid

  SvarSlett
 8. Hei! Så smart løsning med oppbevaring under senga! Lurer veldig på hvor det fine vedstativet deres er fra (som det var bilde av i forrige innlegg), for et slikt fikk jeg lyst på :-)

  Riktig god helg!

  SvarSlett
 9. Tusen takk for tipset! Elfa er nå notert ;-)

  SvarSlett
 10. Lekkert og smart! Nydelige smådetaljer <3 Lykke til i utfordringen :)

  SvarSlett
 11. Likte godt løsningen med kurver under senga. Vurderer det samme men har en utfordring med at senga står under skråtak så kan ikke være alt for høy. Hvor høy ble deres seng/hvor høye er trådkurvene? Har dere bare fire ben? Hvordan har dere gjort det på midten av senga for bæring ?

  SvarSlett
 12. Hei anonym - beklager. har falt litt av blogglasset. Senga har bare to bein eller "langsider" og er ellers skrudd fast til veggen. Ingen bæring på midten, men det er to 80 senger. Vi hadde skråtak. Sengen ble ganske høy, men husker ikke helt hvor mye (har ikke samme løsning her vi bor nå). Høyden kommer jo ann på hyllesystemet du velger. Våre var fra elfa! :)

  SvarSlett